Foltýn uvádí:

Noc Filipojakubská 2003





Každý známe nějakou čarodějnici. Minimálně tchýni. Mám to štěstí, že moje známé čarodějnice jsou půvabné, usměvavé a zlé čáry používají jen vyjímečně. Jedna, necelých 3000 let stará čarodějka Kato pozvala své kolegyně na reje. Přiletěly jen dvě, třetí měla starší koště značky Andula a havarovala v hospodě U prcka na výčepním pultě.







Přesto, že jde o čarodějnice dost mladé (do 4000 let), jisté zkušenosti jim velely, zajistit si na reje nějaké umouněnce, kteří by jim opékali maso, dolívaly driáky, vydrhli vidle a vůbec ve všem posloužili. Zkušenost velela - dva kusy na jednu letkyni.

Na obrázku jeden z poskoků napichuje čarodějnou jehlu, která byla spolu s dalšími 16 upálena na kultovním ohništi. Napíchování probíhalo v magickém čtverci pod tajemně skřípající pergolou.
Čtyřem rohům magického čverce odpovídaly čtyři druhy masa a čtyři třetinkové Plzně. Tak to má být.

Malé čarodějnice při upalování jen vztekle syčely, ale né moc. Masko vyhlíželo opravdu dost dobře.







Někteří služebníci pojali obavy, zda po požití masa malých čarodějnic nezchromnou, a tak jim dobrácká čarodějka přimázla třikrát prokletou veku mystickou pomazánkou.


Až do hlubokého soumraku panovala dobrá nálada. Čarodějnická cenzura nedovolila fotografovat tajné reje, takže bohužel, tímto obrázkem končím.